Nieuws

Nieuws

Nog op zoek naar een origineel cadeau?

 

Misschien is een cadeaubon van 'De Proefchalet' iets voor jou? Het bedrag en de invulling ervan zijn vrij te kiezen dit kan gaan van een degustatie aan huis of in De Proefchalet, één van de open degustatie die georganiseerd worden, ...

 

 

 

Je kan ook gaan voor een originele biermand, deze wordt dan samengesteld met bieren die minder gekend zijn en bij elk bier zit er ook een fiche met smaakbeschrijving, info over de brouwerij en advies naar foodpairing. Het bedrag van de biermanden is natuurlijk ook zelf te kiezen.

 

Agenda

De degustaties die doorgaan in De Proefchalet zijn openbare degustaties dus iedereen is welkom mits inschrijving. De degustaties gaan door in De Proefchalet - Krauwelstraat 12 - 9790 Petegem aan de Schelde.

 

Vrijdagavond 27 april (19u30): Bapas, editie 2

 

we dompelen jullie onder in de wereld van de foodpairing, we laten jullie proeven van verschillende biertjes en serveren een passend hapje bij elk biertje. We geven jullie ook tips welk biertje jullie thuis kunnen gebruiken bij welk gerecht. Zal zeker de moeite zijn om deze avond mee te maken. (het zullen natuurlijk andere combinaties zijn dan vorige editie)

Prijs: €30/ persoon.

 

Vrijdagavond 15 juni (19u30): Smakelijke bierverhalen

 

Dat we trots mogen zijn op onze Belgische bieren, is een feit én achter onze eeuwenlange biertraditie gaan dan ook heel wat verhalen schuil. Toch kennen we die verhalen amper.

Tijdens deze degustatie-avond, dompelen we jullie onder in de meest wonderlijke bierverhalen, smakelijk en professioneel aan elkaar verteld door Wouter Lepla. Uiteraard mét bijhorende proevers!

Prijs: €20/ persoon.

 

Vrijdagavond 21 sept. (19u30): Whisky en bier, editie 3

 

Na het succes van de eerste twee edities organiseren we opnieuw deze degustatie maar natuurlijk met andere combinaties. Mensen die er de vorige keer bij waren zullen beamen dat deze degustatie iets speciaals en unieks is…

Prijs: €25/ persoon.

 

Vrijdagavond 16 nov. (19u30): Muzikale omzwervingen en bier

 

Onderzoek wees uit dat muziek bier lekkerder maakt. Want zoals onderzoeksleider Felipe Reinoso Cavalho het stelde: "Het plezier dat de muziek aan de drinkervaring toevoegde, werd overgebracht op de smaak van het bier." (Bron: Weekend Knack, 2/8/2016)

We willen met De Proefchalet maar al te graag dit experiment aan de lijve ondervinden. Siran neemt je mee op een muzikale reis waarbij we genieten van de traditionele muziek uit verschillende landen en het bijpassend bier.

Prijs: €20/ persoon.

 

 

De Proefchalet - Krauwelstraat 12 - 9790 Petegem aan de Schelde

T: 0494/85.41.23 - info@deproefchalet.be - www.deproefchalet.be